26 Aralık 2012 Çarşamba

Göktürk-2 uydusunun başarıyla Çin'den Uzay'a gönderilmesinin ilk gün yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren TÜBİTAK Kurumsal Gelişim Bölüm Yöneticisi Sadık Murat Yüksel, Türkiye'nin 10 yıl içinde fırlatma tesisine sahip olacağını belirtti.




Türkiye’nin yüksek çözünürlüklü keşif ve gözlem uydusu Göktürk-2, dün Çin’in Jiuquan Üssü’nden başarılı bir şekilde Uzay’a gönderildi. Göktürk-2, başarılı bir şekilde yerden 686 km yükselikteki yörüngesine oturdu.
Türk uydusu, yer ekiplerinin çalışmasıyla şimdi devreye girme ve enerji toplayarak operasyonlarına başlama sürecine girdi. TÜBİTAK yetkilisi Yüksel, süreç hakkında NTV’ye açıklamada bulundu ve herkesin merak ettiği ‘Türkiye’de fırlatma üssü ne zaman kurulacak’ sorusunu cevapladı.
 
İlk sinyal alındı mı?
 
        Evet, bebeğimizin ilk sesini duyduk. Dün TSİ 19.39'da Göktürk-2 Kuzey Kutbu üzerindeyken ilk sinyali aldık. Düşük açılı bir geçiş olacağını ve ilk sinyali garanti edemeyeceğimizi söylemiştik. Ancak çok başarılı bir geçiş oldu ve umduğumuzdan daha fazlasını yapabildik.

Hiç yorum yok: