23 Aralık 2012 Pazar

‘50 yıl içinde kendinizi kopyalabileceksiniz'

 


Tıp-Fizyoloji alanında 2012 yılında Nobel ödülüne layık görülen İngiliz bilim insanı Sir John Gordon, insanların 50 yıl içinde klonlanmaya başlayabileceğini belirtti. Gordon böylece, ailelerin kaybettikleri çocuklarını klonlayarak bir nevi hayata geri getirebileceğini öne sürdü.


1999 yılı yapımı 'The Matrix' filmindeki insan çiftlikleri.

 
İngiliz genetik mühendisi John Gordon, 1950’li ve 1960’lı yıllarda kurbağalar üzerinde yaptığı klonlama deneyleri sayesinde, 1996 yılında bu alanda çığır açan gelişmenin mimarı oldu. Bir memeliden alınan hücreyle klonlanan ilk hayvan olan Dolly adındaki kuzunu dünyaya getirilmesini sağlayan Gordon, ’50 yıl içinde insanların da kopyalanabileceğini’ ifade etti.
Gordon, her ne kadar çok büyük tartışmalara neden olacağı kesin olsa da, tıbben yapılabildiği kanıtlandıktan sonra insanların klonlanmayı kabul edileceğine inandığını söyledi.
İlk tüp bebek 1978 yılında dünyaya gelmiş ve Louise Brown’un doğumu da tıp dünyasında büyük tartışmalara yol açmıştı. Gordon, başarılı olduğu kanıtlanmasının ardından klonlama yöntemlerini de insanlara uygulanabileceğini, ancak henüz yöntemlerin gelişme aşamasında olduğunu söyledi. Gordon, klonlama ile hayata gelen birçok hayvanın bugün sağlıklarını büyük ölçüde yitirdiklerine dikkat çekti.

Hiç yorum yok: